Openen van een apparaat

Repair Café-Zwijndrecht

De tweede les in de reeks Repareren kun je leren!

Om een apparaat te openen, zul je moeten ontdekken hoe het apparaat dichtgemaakt is.

Kijk goed of er sleufgaten in zitten waar je bijvoorbeeld een schroevendraaier in kunt duwen.

Soms zitten er schroefjes onder plakkertjes zodat je ze niet ziet zitten. Vind je schroefgaten? Ga dan na wat voor schroeven erin zitten; er zijn namelijk veel verschillende schroeven. Zie de foto’s hieronder.

Het kan zijn dat je denkt dat er een sterschroef in zit maar dit kan dan ook een torx zijn. Gebruik de juiste schroevendraaier, anders beschadig je de schroef en krijg je hem misschien nooit meer los.

Hieronder nog een aantal schroef vormen.

Het apparaat kan ook dicht geklemd of zelfs dicht gelijmd zitten.
Probeer voorzichtig met een schroevendraaier tussen randjes te wrikken. Doe dit stukje bij beetje steeds een stukje verder. Eerst zonder veel kracht te zetten om beschadigen te voorkomen.

Zie je het echt niet meer zitten? Dan kun je proberen jouw apparaat te zoeken op Google: Tik het apparaat, merk en type in en daarachter bijvoorbeeld: demonteren, repareren of openmaken.

Probeer dit maar eens op Google : Philips Senseo demonteren

Dichtmaken

Je wilt het apparaat natuurlijk ook weer dichtmaken als het euvel verholpen is. Probeer met het openmaken systematisch te werk te gaan. Leg de schroefjes netjes op volgorde van demonteren op de tafel. Bijvoorbeeld van boven naar beneden dan kun je de schroefjes weer van onder naar boven monteren.

Je zult zien dat het best leuk werk is als het lukt en dan wordt het een sport om ook andere apparaten open en weer dicht te schroeven.

Heeft dit bericht je geholpen?
Dan zien we dit graag in een berichtje hieronder!

* * * Repareren kun je leren ! * * * * * * Volgende * * *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Weggooien? mooi niet!