5 jaar Repair-Café Zwijndrecht

6 april 2013 – 6 april 2018 

In 2013 kwamen wijkplatform Kort Ambacht, Diverz en de Vaste Burchtkerk op het idee om een Repair Café op te richten. De opening van het Repair Café Zwijndrecht was op 6 april 2013 een feit. In het wijkgebouw Kort Ambacht Zuid (KAZ) aan de Karel Doormanlaan 66 werd het Repair Café geopend door de wethouders E. Vissers. en H. Mirck.

Nadat wethouder Mirck de eerste reparatie zelf had verricht, “het solderen van een kunstwerk en het repareren van een pick-up”, werden de eerste bezoekers ontvangen.
In 2015 is het Wijkgebouw aan de Karel Doormanlaan gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA). 
Het Repair Café is toen tijdelijk verhuisd naar de overkant, Karel Doormanlaan 55 naast de Action. In deze veel te kleine ruimte hebben we zo goed en kwaad als het kon de reparaties uitgevoerd. Precies op het 3-jarig bestaan van het Repair Café Zwijndrecht op 2 april 2016 konden we in de nieuwe accommodatie terecht. Dubbel feest dus, veel licht en ruimte.

Op 5 november 2016 hebben we onze 1000ste bezoeker mogen verwelkomen. Hij werd verrast met een mooie bos bloemen.

Kringloopwinkel Hebbes uit Hendrik Ido Ambacht leek het wel een goed idee om een Repair Café te beginnen in de loods aan de Veersedijk 267. Zij zijn met ons Repair Café in gesprek gegaan en zodoende zijn kringloopwinkel Hebbes en Repair Café Zwijndrecht op 16 september 2017 een samenwerkingsverband aangegaan. Elke derde zaterdag van de maand kun je hier terecht met jouw te repareren spullen. Ben je benieuwd wat er zoal ter reparatie aangeboden wordt? Kijk dan eens in ons fotoalbum op deze website www.repaircafe-zwijndrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *