Artikel De Brug

Persbericht november 2022

Repair Café Zwijndrecht  “verhoogt” zijn status

Bijna 10 jaar na haar oprichting heeft het Repair Café Zwijndrecht  zich niet alleen  een vaste plek veroverd in Zwijndrecht maar draait het ook nog eens als een “tierelier”. De eerste en de derde zaterdag van de maand weten steeds meer mensen de locatie wijkcentrum “Hart van Meerdervoort” te vinden met hun kapotte spullen en wordt het milieu weer een beetje meer gespaard.

De wens ontstond om verder uit te groeien tot een stichting om daarmee ook de “ANBI status” te verwerven met alle mogelijkheden die dat biedt, maar voor een “vrijwilligers club” als het  Repair Café vormden de kosten daarvoor echter een probleem….

Foto: Voorzitter Ineke de Kok van het Repair Café bedankt de notaris Mr. Christian de Kok  met bloemen.

Maar zie daar, iemand die ons een warm hart toedraagt schoot te hulp.                               Mr. Christian de Kok van eKo notaris Zwijndrecht hielp ons niet alleen om de stichting op de te richten maar nam als sponsor ook alle kosten voor zijn rekening!                           Een geweldig gebaar dat het mogelijk maakt voor Repair Café Zwijndrecht om een “ANBI status” aan te vragen. Particulieren en bedrijven kunnen nu “vriend van het Repair Café” worden. Een (jaarlijkse) donatie wordt daarmee eenvoudiger en helpt mee om het  Repair Café te ondersteunen en van steeds meer professionele middelen te voorzien.

Deskundige vrijwillige reparateurs heten u hartelijk welkom met een kopje koffie of thee. U ontdekt dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. En als je het samen met handige vrijwilligers doet, nog gezellig ook.   Nieuwe vrijwilligers en donateurs …: Meldt u aan!

 Voor alle informatie en het aanmelden van uw reparatie zie: Deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *